Postopek posvojitve živali

Žival za posvojitev je lahko objavljena na facebook profilu ali na spletni strani zavetišča.

Kandidat za posvojitelja mora obiskati zavetišče, si ogledati žival in z njo vzpostaviti stik.
Za dodatne informacije o živalih za posvojitev se izdaja vsak delavnik od 9.00 do 13.00 ure po telefonu 05 30 78 570.
Živali za oddajo si kandidati lahko ogledajo neposredno v zavetišču v času uradih ur ( od ponedeljka do petka med 9 – 13h ali sobota 9-12h ). Pse si kandidati ogledujejo v zunanjih izpustih. Ob tem morajo skrbeti za lastno varnost in varnost psov tako, da ne odpirajo vrat zunanjih izpustov, ne hranijo psov in se jih ne poskušajo dotikati brez prisotnosti oskrbnika.
Mačke za oddajo si kandidati ogledujejo v odprtem oddelku za mačke. Ob tem morajo skrbeti za lastno varnost in varnost mačk tako, da ne odpirajo vrat v bivalne prostore mačk, mačk ne hranijo in se jih ne poskušajo dotikati, brez prisotnosti oskrbnika.


Sprehajanje in rokovanje z izbranimi živalmi za posvojitev.

Kandidat lahko izbranega psa pred dokončno posvojitvijo večkrat pelje na sprehod v okolico zavetišča Oskar Vitovlje v dogovoru z oskrbnikom. V poletnem času in toplih dneh le v dopoldanskem času do 11h in popoldan po predhodnem dogovoru med 17-19h, saj zaradi vročine nočemo obremenjevati psov. Dodatne obiske odobri vodja zavetišča oziroma oskrbnik. V tem času žival ni rezervirana in se lahko odda tudi drugemu kandidatu. Kandidat najprej podpiše izjavo sprehajalca psov, da prevzame nase vso odgovornost v času sprehoda. Mačko ali drugo hišno žival lahko kandidati primejo v naročje, božajo, jo spoznajo, vendar ne odnašajo iz zaprtih prostorov brez vednosti oskrbnika.


Prevzem izbrane živali za posvojitev ter plačilo prispevka.

Kandidat, ki izpolnjuje pogoje in je posvojitev odobrena s strani Zavetišča, prevzame izbrano žival v zavetišču. S podpisom oddajnice in izjave, se posvojitelj zaveže, da bo za žival ustrezno skrbel in ravnal, kot je navedeno v izjavi. Ob posvojitvi psa posvojitelj priloži osebne podatke, ki se v skladu z varovanjem osebnih podatkov uporabijo le za prepis lastništva psa in ureditev registra. Pes je pri oddaji čipiran, ima urejen potni list in je cepljen. Samice so sterilizirane.  S prevzemom izbrane živali posvojitelj poravna prispevek Zavetišču v skladu z Veljavnim cenikom storitev Zavetišča. S podpisom oddajnice posvojitelj postane polnopravni imetnik posvojene živali z vsemi pravicami in dolžnostmi odgovornega lastnika. Posvojitev mačke 20 eur, posvojitev psa 50 eur.


Kaj mora imeti posvojitelj živali pred posvojitvijo?

Za prevzem psa posvojiteljem priporočamo lasten povodec in ovratnico, ležišče, hrano ter igrače. Za prevzem mačke pa transportni kovček za mačke, hrano, ter drugo opremo glede na to, kje bo žival živela.
 

Oskar Vitovlje d.o.o.

Vitovlje 37a

5261 Šempas

Slovenija

URNIK

Ponedeljek - petek: 
09 - 13 h

Sobota: 
09 - 12h

Nedelja in prazniki:
Zaprto

V popoldanskem času po dogovoru.