Psi

Vsi psi, ki so na voljo za posvojitev, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, psi stari 3 mesece in več, so cepljeni proti steklini, vse psičke so sterilizrane oz. samci kastrirani, vsi psi so čipirani, imajo potni list in so jim dana sredstva proti zajedalcem. 

Kako poteka postopek posvojitve psa?
Kandidat za posvojitelja mora obiskati zavetišče, si ogledati žival in z njim vzpostaviti stik. Za dodatne informacije o psu za posvojitev se izdaja vsak delavnik od 9.00 do 13.00 ure po telefonu 05 30 78 570. Živali za oddajo si kandidati lahko ogledajo neposredno v zavetišču v času uradih ur ( od ponedeljka do petka med 9 – 13h ali sobota 9-12h ). Pse si kandidati ogledujejo v zunanjih izpustih. Ob tem morajo skrbeti za lastno varnost in varnost psov tako, da ne odpirajo vrat zunanjih izpustov, ne hranijo psov in se jih ne poskušajo dotikati brez prisotnosti oskrbnika.
Kandidat, ki izpolnjuje pogoje in je posvojitev odobrena s strani Zavetišča, prevzame izbrano žival v zavetišču. S podpisom oddajnice in izjave, se posvojitelj zaveže, da bo za žival ustrezno skrbel in ravnal, kot je navedeno v izjavi. Ob posvojitvi psa posvojitelj priloži osebne podatke, ki se v skladu z varovanjem osebnih podatkov uporabijo le za prepis lastništva psa in ureditev registra. Pes je pri oddaji čipiran, ima urejen potni list in je cepljen. Samice so sterilizirane. Za mladiče – samice, ki še niso sterilizirane, prejme posvojitelj napotnico z določenim rokom za sterilizacijo pri določeni veterinarski ambulanti.  Pred prevzemom izbrane živali posvojitelj poravna prispevek Zavetišču v skladu z Veljavnim cenikom storitev Zavetišča. S podpisom oddajnice posvojitelj postane polnopravni imetnik posvojene živali z vsemi pravicami in dolžnostmi odgovornega lastnika.

Pogosta vprašanja in odgovori:

  • Zakaj moram plačati posvojino? 

Žival, ki jo posvojite, je veterinarsko oskrbljena, muce so sterilizirane oziroma kastrirane, cepljene proti kužnim boleznim in čipirane. Psičke so sterilizirane, tako psi kot psice cepljeni proti steklini in kužnim boleznim, so čipirani. In v primerjavi s tržnimi cenami takšne veterinarske oskrbe, je posvojnina zares samo majhen prispevek zavetišču. Prispevek zavetišču za posvojitev psa z vsem zgoraj navedenim je 50 eur.

  • Zakaj moram priti psa pogledat vsaj trikrat in ga ne morem kar takoj posvojiti? 

Psi so živali, ki se za razliko od mačk, navežejo na človeka. Zato je pomembno, da vas pes zares sprejme in da ga vi zares spoznate. Prvi stik ni dovolj, zato želimo, da ga v zavetišču obiščete vsaj trikrat, ga v spremstvu našega oskrbnika peljete tudi na sprehod in se šele nato odločite za posvojitev.

  • Zakaj moram plačati oskrbo svojega psa, ki se je izgubil in pristal v zavetišču? 

V zavetišču pogosto sprejmemo tudi izgubljene lastniške živali, ki jih lastniki bodisi prepoznajo na objavljenih slikah bodisi zaradi čipa pridemo do lastnikovih podatkov in lastnike obvestimo, da se njihova žival nahaja pri nas. Tudi takšno "začasno gostovanje" lastniških živali je povezano s stroški za zavetišče, zato lastnikom zaračunamo oskrbne dneve in kilometrino.

Galerija fotografij

Oskar Vitovlje d.o.o.

Vitovlje 37a

5261 Šempas

Slovenija

URNIK

Ponedeljek - petek: 
09 - 13 h

Sobota: 
09 - 12h

Nedelja in prazniki:
Zaprto

V popoldanskem času po dogovoru.